Het zomerschool team

Verschillende talenten op de juiste plek

Begeleiders

Rutger Kroon

Ik ben docent Nederlands en initiatiefnemer van de Kairos Zomerschool. Ik geloof dat goed onderwijs meer moet zijn dan enkel het overbrengen van kennis. De culturele ontwikkeling en de ontwikkeling van de leerling als persoon moet een onderdeel zijn van het lesprogramma. Deze filosofie is de grondslag van onze Zomerschool. We bieden een unieke ervaring: versterkende en verdiepende lessen en een fantastisch aanbod van cultuur en sport op een heerlijke locatie. Op de Zomerschool draag ik zorg voor de algemene organisatie en ik coach de leerlingen en tutoren.

Wouter Blinde

Ik ben eigenaar van Restaurant Oud Vuren en Cochius’ Keuken. Als horeca ondernemer ben ik voortdurend op zoek hoe we onze gasten kunnen verwennen, verrassen en ontzorgen.Tijdens deze zoektocht naar mooie ingrediënten, spannende gerechten en ontzorgende diensten kruisten Rutgers en mijn wegen. Samen gingen we aan de slag en werkten aan ons favoriete Kairos Zomerschool recept: persoonlijke begeleiding, ontspanning, verdieping en goede voeding.

Marlène Konijn

In het dagelijks leven ben ik docent lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs. In mijn vrije tijd vind ik het vanzelfsprekend erg leuk om te bewegen. Naast het feit dat bewegen gezond is voor het lichaam, is ook bewezen dat lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op het brein. Gedurende de twee weken van de zomerschool zal er dan ook ruimschoots aandacht worden besteed aan sport en bewegen. Waar geleerd moet worden, moet bewogen worden!

Tutoren

Estelle Beems

Ik ben student wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht. In filosofie was ik altijd al geïnteresseerd en deze studie helpt mij nu om kritisch te denken, lezen en schrijven. Ik vind het leuk om, naast het behandelen van de gewone lesstof, verbredende lessen filosofie te geven en ook op dit vlak het gesprek aan te gaan met leerlingen. Naast mijn studie vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, te sporten en te organiseren. Tijdens de zomerschool zal ik dan ook op gebied van bijles, verbreding, gezelligheid en sport mijn bijdrage leveren.

Rick Jansen

Ik ben student Chemistry and Chemical Engineering aan de TU in Eindhoven. Mijn studie bevat veel scheikunde, maar ook leer ik de nodige natuurkundige processen en wiskunde om later een succesvol chemisch ingenieur te worden. Ook heb ik veel keuzeruimte binnen mijn studie, waardoor ik de mogelijkheid heb ook een aantal vakken van Applied Physics te volgen. De reden dat ik graag mee ga als tutor voor de Kairos Zomerschool is dat ik mijn passie voor bèta-vakken graag wil overbrengen; alles om je heen is immers scheikunde.

Anna Zoë Moritz

Ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam,  omdat ik graag iets wilde studeren wat ik nog nooit als vak had gehad. Naast mijn studie heb ik een bijbaantje in de horeca en in mijn vrije tijd houd ik me bezig met atletiek. Volgend jaar wil ik mijn kennis verder uitbreiden door filosofie als tweede studie te kiezen. Schrijf je dus vooral in voor Kairos Zomerschool, als je wat over rechten wilt leren of de verwachting koestert om te genieten van een vakantie met een filosofisch tintje!

Roeland Voorbergen

Ik studeer filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Filosofie gaat over alles. Het uitpluizen van moeilijke vraagstukken als ‘Wat is geluk?’, ‘Wat is rechtvaardigheid?’ of ‘Wat is waarheid?’, is waar filosofie om draait. Bijles geven om de dingen die ik geleerd heb over te brengen en leerlingen te helpen alles uit zichzelf te halen is iets waar ik echt van kan genieten. Dit is waarom ik mee ga naar de Kairos Zomerschool! Oh en iets met Italiaanse cultuur, lekker weer en filosoferen bij het kampvuur natuurlijk.