Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden Kairos Zomerschool

Indien je een boeking maakt voor de Kairos Zomerschool, betekent dit dat je akkoord gaat met de voorwaarden. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen alvorens de boeking te maken. Kairos Zomerschool gaat ervan uit dat je naast onze voorwaarden ook op de hoogte bent van de voorwaarden van de vervoersmaatschappij. Daarnaast gaat Kairos Zomerschool ervan uit dat je de reisinformatie op de website hebt gelezen.

I ALGEMENE AFSPRAKEN

Akkoord algemene voorwaarden
Door inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden van de Kairos Zomerschool.

Minimum deelname
Kairos streeft naar een minimum aantal deelnemers van 18 leerlingen uiterlijk vier weken voor de vertrekdatum. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet gehaald wordt, behoudt Kairos Zomerschool zich het recht voor om de reis te annuleren. Het totaalbedrag wordt dan teruggestort.

Gedragsregels
Tijdens de Kairos Zomerschool word je geacht je aan de gedragsregels te houden.

Uitsluiting
Indien je de regels herhaaldelijk overtreedt of ernstig wangedrag vertoont, wordt je verdere deelname aan de Kairos Zomerschool ontzegd. De volledige verantwoordelijkheid voor alle gevolgen die uitsluiting van verdere deelname aan de Kairos Zomerschool met zich meebrengt zijn voor rekening van jou/je ouder(s) of verzorgers.

Disclaimer bijles
Kairos Zomerschool zal de overeenkomst naar best inzicht en vermogen uitvoeren, maar kan geen garanties geven met betrekking tot je toekomstige prestaties. Uiteindelijk is het altijd van jezelf afhankelijk of er sprake is van progressie en of aangereikte kennis en vaardigheden beklijven. Kairos Zomerschool is niet aansprakelijk voor tegenvallende toekomstige resultaten.

 

II VOOR DE REIS

Bezoekadres & contactgegevens
Kairos Zomerschool
Waaldijk 70
4214 LC VUREN
T 06-33050077
E info@kairoszomerschool.nl
I www.kairoszomerschool.nl

Contactgegevens Italië:
Camping Vantone Pineta
11, Via Capovalle
IDRO, BS 25074
Italië

In geval van nood kunt u ook bellen met het nummer van de camping:
+39 0365 823385

Publicatie
De op de website getoonde foto’s dienen uitsluitend ter illustratie en kan afwijken van de situatie ter plaatse. Voor kennelijke zetfouten kan Kairos Zomerschool nooit aansprakelijk worden gesteld. Kairos Zomerschool behoudt het recht om zonder toestemming van de klant prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Eventuele fouten in een brochure, of enige andere publicatie zullen op de website van Kairos Zomerschool hersteld worden, zodat je altijd de meest actuele en juiste informatie kunt terugvinden.

Privacy
Voor het boeken van de Kairos Zomerschool heeft Kairos Zomerschool jouw gegevens nodig. Je gegevens worden met zorg door Kairos Zomerschool behandeld en worden niet aan derden verstrekt.

Prijzen
De vermelde prijzen op de website van Kairos Zomerschool zijn per persoon. Kairos Zomerschool werkt met vaste prijzen. 

Inschrijven voor bijlessen
Het aantal bijlesuren dat je kunt krijgen is afhankelijk van de rest van je programma. Over de invulling en de verdeling van deze uren maken we persoonlijke afspraken.  
De bijlessen worden gegeven door de docenten en tutoren of docenten van Kairos Zomerschool.

Boeken en betalen
Nadat je alle gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, betaal je het hele bedrag via facturering.

Geen afkoelingsperiode
We willen je erop wijzen dat boekingen die je maakt definitief zijn. De zogenoemde ‘afkoelingsperiode’, die in de wet ‘kopen op afstand’ wordt genoemd, is niet van toepassing op de Kairos Zomerschool die je via onze website boekt.

Hoofdelijk aansprakelijk
Degene die een reis boekt is hoofdelijk aansprakelijk (ook voor alle anderen die hij/zij aanmeldt).

Minderjarig en boeken
Door het maken van de boeking verklaart de minderjarige reiziger toestemming te hebben gekregen van ouders en/of voogden.

Annuleren
Bij annuleringen hanteert Kairos Zomerschool de volgende kosten:
- Bij annulering voor 1 mei betaal je 50% van het totale boekingsbedrag
- Bij annulering na 1 mei betaal je 80% van het totale boekingsbedrag
- Bij annulering na 10 juli betaal je 100% van het totale boekingsbedrag

Informatieplicht
Je dient Kairos Zomerschool te informeren over je lichamelijke en/of geestelijke toestand (waaronder het gebruik van medicijnen) als dit kan leiden tot ongemak, gevaar of risico’s voor jezelf of andere reizigers.

Reisdocumenten 
Je hebt een paspoort of ID-kaart nodig om te kunnen vliegen. Als je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, dien je altijd bij de ambassade van het land waar je heen wilt reizen na te gaan of je een visum nodig hebt. Dit is je eigen verantwoordelijkheid.

Verzekeringen
Je dient zelf een reisverzekering af te sluiten.

III TIJDENS DE REIS

Vervoersmaatschappij
Kairos Zomerschool heeft geen vaste vervoersmaatschappij. Zie onze website voor de meest actuele informatie over de reis. 

Bagage 
Je moet in ieder geval een slaapmatje, een slaapzak en een kussen meenemen. Zorg dat je de regels van ruimbagage volgt. Kairos Zomerschool is niet aansprakelijk voor de bagage van de leerlingen.

Handbagage 
Zorg ervoor dat je de regels van handbagage volgt, ook hier is Kairos Zomerschool niet verantwoordelijk voor.

Inchecken (in geval van een vliegreis)
Je bent op de heenreis zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar het vliegveld en het inchecken. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. We ontvangen je op de luchthaven van Verona.
Op de terugreis zijn er begeleiders van Kairos Zomerschool aanwezig op het vliegveld om samen met jou in te checken en je naar de douanecontrole te brengen. Daarna vlieg je zelfstandig terug naar Amsterdam.

Vertragingen
Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Kairos Zomerschool is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste begeleidingsuren of te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is. Zie voor de mate van aansprakelijkheid van de reisvoorwaarden van de vervoersmaatschappij.

Reisvoorwaarden luchtvaartmaatschappij
Kairos Zomerschool hanteert de algemene vervoersvoorwaarden van uitgekozen vervoersmaatschappij, zoals gepubliceerd op de site van die vervoersmaatschappij. Deze algemene reisvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Indien je akkoord gaat met onze voorwaarden, dan ga je tevens akkoord met de algemene vervoersvoorwaarden van de vervoersmaatschappij.

Aankomst- en vertrekdag
Op de aankomstdag kun je direct in je tent terecht. Je treft je tent in goede staat en schoon aan. We verwachten dat je op de vertrekdag de tent in dezelfde goede staat en schoon achterlaat. Mogelijke vervangings- of schoonmaakkosten worden achteraf gefactureerd.

Tentindeling
Iedereen krijgt een eigen tent aangewezen.

Bagage op de camping
Je bewaart je bagage in je tent. Waardevolle spullen en/of je reispapieren kan je, indien je dat wenst, in bewaring geven bij de begeleiding.

Faciliteiten op de camping
Op de camping heb je de beschikking over douches met warm water, wastafels met spiegels, toiletten en elektriciteit. Er is ook een wasmachine aanwezig. Indien het nodig is dat kleding of handdoeken gewassen worden, neem dan contact op met de begeleiding van de Kairos Zomerschool, zij kunnen dit voor je regelen. Er wordt niet dagelijks gewassen, neem dus voldoende kleding en handdoeken mee.

Verzorging
De verzorging is op basis van volpension: ontbijt, lunch en diner. Kosten voor consumpties tijdens excursies zijn voor eigen rekening.
Onze kok verzorgt het eten ter plaatse. De maaltijden zijn aangepast aan de gewoontes van het betreffende vakantieland en aan de mogelijkheden die onze kok heeft op de desbetreffende locatie. Dit houdt in dat de maaltijden anders en wellicht eenvoudiger zijn dan je thuis gewend bent. Indien je een speciaal dieet gebruikt, moet je dit doorgeven aan de kok. Houd er rekening mee dat vleesvervangers zoals wij die kennen ter plaatse niet beschikbaar kunnen zijn.

Gemiste masterclasses en bijlessen
Masterclasses en bijlesuren die door omstandigheden ter plaatse gemist worden geven geen recht op restitutie. Denk hierbij aan persoonlijke omstandigheden zoals ziekte van de leerling of situaties van overmacht, zoals zeer slechte weersomstandigheden.

Excursies & Sporten
Excursies en sportactiviteiten zijn facultatief. Welke activiteiten er worden aangeboden is terug te vinden op website van de Kairos Zomerschool .

Nachtrust
De nachtrust op de camping gaat om 22:00 in. Je wordt geacht tot 7:00 de nachtrust te respecteren. Avondactiviteiten zullen zo veel mogelijk buiten de camping plaatsvinden. Bij terugkomst op de camping na 22:00 moet het stil zijn. Het (veelvuldig) verstoren van de nachtrust kan uitsluiting van de Kairos Zomerschool tot gevolg hebben.

 

IV NA DE REIS

Ontevreden of klachten
Heb je klachten over onderdelen van de Kairos Zomerschool dan dien je dit direct te melden bij de begeleiders ter plaatse. Achteraf, na thuiskomst is het natuurlijk niet meer mogelijk de problemen op te lossen. Wordt jouw klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost, dan kun je uiterlijk binnen één maand na afloop van de Kairos Zomerschool jouw klacht schriftelijk/per e-mail (met een motivatie) indienen.